Κεφτεδάκια με πιπεριές και ντομάτα

Κεφτεδάκια  με πιπεριές και ντομάτα Κεφτεδάκια  με πιπεριές και ντομάτα
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 300 γρ. ψωμί μουσκεμένο ή φρυγανιά τριμμένη
  • 3 πρέζες δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 3 φρέσκιες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 10 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για τη σάλτσα
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση

Για τα κεφτεδάκια:

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη δεν θα πρέπει να είναι πολύ μαλακή, για να μην διαλυθεί στο βράσιμο με τη σάλτσα.

Τηγανίζουμε ελαφρώς σε σπορέλαιο τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε σε χαρτί. Συνέχιζουμε το τηγάνισμα με τα κεφτεδάκια. Ζεσταίνουμε το λάδι με το σκόρδο για λίγη ώρα ώστε να αρωματιστεί. Προσθέτουμε τη ντομάτα, δύο φλιτζάνια ζεστό νερό και βράζουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και βράζουμε λίγο ακόμη. Προσθέτουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Επειδή οι κεφτέδες τραβούν τα υγρά, πρέπει να προσέξουμε να μην κολλήσουν.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε