Φύλλο για στριφτάρι στο τηγάνι

Φύλλο για στριφτάρι στο τηγάνι Φύλλο για στριφτάρι στο τηγάνι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πήλιο

Συστατικά

  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει, κατά το ήμισυ σκληρό σταρένιο



Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το άλάτι, το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με υγρή πετσέτα να ηρεμήσει για 1 ώρα. Έπειτα, την πλάθουμε σε μπαστούνι και την κόβουμε σε ίσα τεμάχια τα οποία πλάθουμε σε μπαλάκια μεγέθους μικρού μανταρινιού, 150 γρ. το καθένα. Ανοίγουμε το μπαλάκι σε στρογγυλό λεπτό φύλλο και συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα μπαλάκια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε