Χοιρινό ρολό κιμά με σάλτσα πικραλίδας με κόκκινο παντζάρι

Χοιρινό ρολό κιμά με σάλτσα πικραλίδας με κόκκινο παντζάρι Χοιρινό ρολό κιμά με σάλτσα πικραλίδας με κόκκινο παντζάρι
4 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 ψωμάκι
  • 900 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές καυτερή μουστάρδα
  • 1 φλούδα μπέικον
  • 1 ματσάκι πράσινα λαχανικά για σούπα κομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 450 γρ. βρασμένη ρίζα παντζαριου κομμένη
  • 3 1/2 κουταλιές τριμμένη πικραλίδα
  • φύλλα βασιλικού
  • 140 γρ. φρέσκια κρέμα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ζάχαρη
  • χυμό λεμονιού
  • 140 γρ. χτυπημένη κρέμα

Εκτέλεση

Βυθίζουμε σε ενα μπολ το ψωμάκι στο νερό, το στραγγίζουμε, το πολτοποιούμε και προσθέτουμε τον κιμά. Κόβουμε τα κρεμμύδια κάτω από το μισό καλά και κρατάμε τις κορυφές. Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τα μπαχαρικά, το αυγό, τα μανιτάρια τα προσθέτουμε στο κρέας και σχηματίζουμε ρολό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Βάζουμε τη φλούδα μπέικον στον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε από πάνω το ρολό κρέατος και ψήνουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσινα λαχανικά, τα φύλλα βασιλικού, το καλύπτουμε με το νερό και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά το αφήνουμε χωρίς κάλυμμα. Το τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και το στραγγίζουμε. Τρίβουμε καλά 1/3 φλιτζάνι κομμένο παντζάρι και το διατηρούμε. Κόβουμε το υπόλοιπο και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε το τριμμένο παντζάρι με την κρέμα, την πικραλίδα, το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε γύρω-γύρω την χτυπημένη κρέμα και πασπαλίζουμε με τις κομμένες σε κομματάκια κορυφές των κρεμμυδιών. Ταιριάζει με ψητές πατάτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε