2
ΑΤΟΜΑ
10'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
15'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος
Συστατικά
- Χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι)
- 1 μελιτζάνα φέτες
- 1/4 κιλού γραβιέρα
- αλάτι
- πιπέρι
- καρότα
- σπαράγγια πράσινα
Εκτέλεση
Κόβουμε το φιλέτο σε φέτες, το αλατοπιπερώνουμε και το ψήνουμε (μέτριο). Κόβουμε τις μελιτζάνες (φέτες), τις περνάμε ελαφρά με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε.Τοποθετούμε εναλλάξ κομμάτια φιλέτου και φέτες μελιτζάνας ξεκινώντας με το φιλέτο (εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μία φέτα ντομάτας ενδιάμεσα).Τελειώνουμε με μελιτζάνα και τοποθετούμε πάνω τη φέτα γραβιέρας. Γκρατινάρουμε σε δυνατό φούρνο.Σερβίρουμε ζεστό αφού γαρνίρουμε (σε σχήμα μενταγιόν) με πράσινα σπαράγγια και μπαστούνια από καρότα σοτέ.