Τρουφάκια σοκολάτα

Τρουφάκια σοκολάτα Τρουφάκια σοκολάτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 300 γρ. σοκολάτα τρούφα γυαλιστερή

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη και βάζουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, τους κρόκους και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι συνέχεια μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ρίχνουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά και να πήξει. Παίρνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα, πλάθουμε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τυλίγουμε κάθε ένα μπαλάκι μέσα στην τρούφα και τα τοποθετούμε στη σειρά σε μια πιατέλα. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν, τουλάχιστον για 12 ώρες και σερβίρουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε