Συστατικά
- 20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
- 1 ασπράδι αυγού
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι αλεσμένα αμύγδαλα
- 3Α φλιτζανιού κομμένα αμύγδαλα, καβουρντισμένα
- 5 κουταλιές λεπτοκομμένα κόντιτα
Για την επικάλυψη λευκής σοκολάτας:
- 180 γρ. λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρντισμένα
Εκτέλεση
Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, ώσπου το μείγμα να γίνει λείο. Χτυπάμε σε ξεχωριστό μπολ το ασπράδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να πήξει και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, τα αμύγδαλα, τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα κόντιτα. Ρίχνεουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ζαχαροπλαστικής και το πλάθουμε σε παχύ κύλινδρο. Καθώς κρυώνει το μείγμα, με τη βοήθεια του χαρτιού του δίνουμε τριγωνικό σχήμα, το τυλίγουμε με το χαρτί και το τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς. Για να ετοιμάσουμε την επικάλυψη, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ξετυλίγουμε το τριγωνικό ρολό και αλείφουμε με καθαρό μαχαίρι τη λευκή σοκολάτα στην επιφάνειά του. Πιέζουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα σε μία λεπτή στρώση πάνω στη σοκολάτα, δουλεύοντας γρήγορα πριν πήξει η σοκολάτα, βάζουμε το στολισμένο ρολό στο ψυγείο και κόβουμε το τορόνε σε αρκετά λεπτές φέτες.