Σούπα με πίστου (σούπα λαχανικών με σάλτσα βασιλικού)

Σούπα με πίστου (σούπα λαχανικών με σάλτσα βασιλικού) Σούπα με πίστου (σούπα λαχανικών με σάλτσα βασιλικού)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 2 μεσαία κρεμμύδια σε ψιλές φέτες
  • 1 πράσο σε ψιλές φέτες
  • 3 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
  • 1 μεγάλο κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 μεγάλο κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 1 μεγάλο κλωναράκι φρέσκια μαντζουράνα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 375 γρ. κολοκύθα, κομμένη κομματάκια
  • 250 γρ. πατάτα, κομμένη κομματάκια
  • 1 μεσαίο καρότο, κομμένο κατά μήκος και μετά ψιλές φέτες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 8 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα κουκιά
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ζυμαρικά αχιβάδες

Για το πιστού:

  • 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 3 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε ματσάκι με τα κλωναράκια μυρωδικών και τα δένουμε με σπάγκο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάριμσα. Ρίχνουμε το ματσάκι με τα μυρωδικά, την δάφνη, την κολοκύθα, την πατάτα, το καρότο, τα κολοκυθάκια, αλάτι και νερό ή ζωμό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κουκιά, τον αρακά, τις ντομάτες, τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά και να βράσουν τα ζυμαρικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη, πετάμε τα μυρωδικά και το φύλλο δάφνης.

Για το πίστου:

Περνάμε τα φύλλα βασιλικού, το σκόρδο, το πιπέρι, το τυρί στο πολυμίξερ για 20 δευτερόλεπτα ώσπου να κοπούν ψιλά. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι, δουλεύουμε ώσπου να δέσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο. Ζεσταίνουμε ξανά την σούπα και σερβίρουμε με μια κουταλιά Πιστού απο πάνω.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε