Σαρμαδάκια (πλεξούδες απο έντερα αρνιών)

Σαρμαδάκια (πλεξούδες απο έντερα αρνιών) Σαρμαδάκια (πλεξούδες απο έντερα αρνιών)
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 πλεξούδες από έντερα αρνιού
  • 2 κουτ. σούπ. βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπ. πολτό ντομάτας
  • 2 μάτσα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτ. νερό μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • πάπρικα
  • ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε τα έντερα, τα κάνουμε πλεξούδες, τις τρυπάμε σε αρκετά σημεία με το πιρούνι και τις ρίχνουμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις τρυπάμε πάλι με το πιρούνι και τις ξαναβράζουμε για 5 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε άλλες δυο τρεις φορές την ίδια διαδικασία, μέχρι οι πλεξούδες να καθαρίσουν τελείως.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Βάζουμε τα σαρμαδάκια κομμένα, τα ραντίζουμε με τον ντοματοπολτό και το βούτυρο και προσθέτουμε τα καρυκεύματα και 1 ποτήρι νερό. Τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, γυρί-ζοντάς τα 2-3 φορές για να ροδίσουν από όλες τις μεριές, ενώ τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους. Τα πασπαλίζουμε με άνηθο και κρεμμυδάκι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσουν και τα κρεμμυδάκια. Σερβίρουμε τα σαρμαδάκια με φουρνιστές πατάτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε