Ροβίθια (ρεβίθια)

Ροβίθια (ρεβίθια) Ροβίθια (ρεβίθια)
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 3 κρεμμύδια
  • 3-4 ντομάτες στον τρίφτη
  • 1 /2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε αποβραδίς τα ρεβύθια στο νερό. Την επομένη τα βράζουμε με λίγη στάχτη τυλιγμένη σε κομμάτι λεπτό ύφασμα, τουλουπάνι ή με λίγη σόδα. 'Οταν βράσουν καλά, τα πλένουμε πολλές φορές, για να φύγουν οι στάχτες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον μαϊντανό, το πιπέρι, αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και προσθέτουμε τα ρεβύθια. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μείνουν με λίγο ζουμί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε