Ψωμί Γερμανικό χωριάτικο (BAUERNBROT HALBWEISS)

Ψωμί Γερμανικό χωριάτικο (BAUERNBROT HALBWEISS) Ψωμί Γερμανικό χωριάτικο (BAUERNBROT HALBWEISS)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5000 γρ. αλεύρι 70% αρτοποιίας μαλακό
  • 2500 γρ. αλεύρι κίτρινο δυνατό
  • 2500 γρ. αλεύρι σίκαλης γερμανικού τύπου No 997
  • 250 γρ. αλάτι
  • 200 γρ. μαγιά
  • 500 γρ. γάλα σκόνη ορρό 2% λιπαρά
  • 2000 γρ. ξινάδι
  • 6000-7000 γρ. νερό 25°C
  • 100 γρ. βελτιωτικό

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε το αλεύρι, το κίτρινο αλεύρι, το αλεύρι σίκαλης, το αλάτι, την μαγιά, το γάλα σκόνης, το ξινάδι, το νερό, το βελτιωτικό και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Κόβουμε κομμάτια βάρους 450 γραμμαρίων τα πλάθουμε σε στρόγγυλα ή φραντζόλες και τα τοποθετούμε σε αλευρωμένο πανί με τις γραμμές της ζύμης από κάτω. Αφήνουμε τα ψωμιά να φουσκώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (όχι στόφα) για 30-40 λεπτά. Πριν το φούρνισμα γυρίζουμε τα ψωμιά ανάποδα, ώστε να φαίνονται οι γραμμές της ζύμης από πάνω. Δίνουμε ατμό και ψήνουμε στους 220°C για 40-45 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε