Κουλικάκια (το γιορτινό ψωμί)

Κουλικάκια (το γιορτινό ψωμί) Κουλικάκια (το γιορτινό ψωμί)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

         ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 50 γραμμ. μαγιά νωπή 
  • 1/2 ποτήρι σπορέλαιο 
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι 
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • νερό χλιαρό όσο πάρει
  • σουσάμι
  • λίγο γαρίφαλο τριμμένο 

Εκτέλεση

              ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

   Σε λεκάνη αδειάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο του. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το σπορέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη και όσο νερό πάρει, ζυμώνοντας ταυτόχρονα, μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» λίγη ώρα και στη συνέχεια πλάθουμε μικρές πλεξούδες. Τοποθετούμε τις πλεξούδες σε ταψί, τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το γαρίφαλο και τις ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσουν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε