Κολοκυθόπιτα (β' συνταγή)

Κολοκυθόπιτα (β' συνταγή) Κολοκυθόπιτα (β' συνταγή)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκύθι βενετικό
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ κανέλλα
  • γαρύφαλλο
  • άρωμα βανίλιας
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μέλι

Για το φύλλο:

  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 2 αυγά
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το κολοκύθι, το κόβουμε σε κομμάτια, το βράζουμε και το στραγγίζουμε στο τρυπητό πάρα πολύ καλά. Το βάζουμε σε μια λεκάνη και ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ, κανέλλα, γαρύφαλλο, άρωμα βανίλιας, 1 ποτήρι ζάχαρη, 1 κουταλιά μεγάλη μέλι και τ' ανακατεύουμε. Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι μέσα σ' ένα πιάτο, χτυπάμε τ' αυγά με λίγο νερό, κάνουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το μίγμα αυγών, προσθέτουμε λίγο αλάτι και ζυμώνουμε. Ανοίγουμε το φύλλο σε δυο κομμάτια.

Σ' ένα ταψί βάζουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε το μίγμα της κολοκύθας, μετά βάζουμε το άλλο φύλλο από πάνω και το χαράζουμε μπακλαβωτά. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε