Κόλλυβα (Κουνιά)

Κόλλυβα (Κουνιά) Κόλλυβα (Κουνιά)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 1 /2 κιλό σιτάρι
  • 1 /4 του κιλού σησάμι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • λίγα άμύγδαλα ασπρισμένα
  • μερικά κουνιά (σπυριά) ρόδι
  • σταφίδες
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κουταλιές άλεύρι έλαφρά καβουρδισμένο.

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από το βράδυ το σιτάρι. Την άλλη μέρα το πρωί το βράζουμε, ώσπου να μαλακώσει καλά. Το στραγγίζουμε καλά και το απλώνουμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα, για να στεγνώσει λίγο. Καβουρδίζουμε και σπάμε στο γουδί το σησάμι. Ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος(π.χ λεκάνη) το σιτάρι, το καβουρδισμένο αλεύρι, το μισό από το σησάμι, μερικές από τις σταφίδες, λίγο ρόδι και τον δυόσμο. Γεμίζουμε με αυτά καλά ένα μεγάλο πιάτο ή πιατέλα. Το στρώνουμε με την παλάμη μας, ρίχνουμε σταυρωτά το υπόλοιπο σησάμι και το στρώνουμε πάλι για να σκεπαστεί ολο τό σιτάρι. Από πάνω το καλύπτουμε με ζάχαρη άχνη, την οποία ισιώνουμε στρώνοντας από πάνω μία λαδόκολλα. Το στολίζουμε κάνοντας ένα σταυρό με τις υπόλοιπες σταφίδες ή με σησάμι καβουρδισμένο. Επίσης κάνουμε διάφορα σχέδια με τα αμύγδαλα ή με τα ειδικά ασημένια κουφετάκια.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε