Γκασπάτσο (Σούπα με ντομάτα και αγγούρι)

Γκασπάτσο (Σούπα με ντομάτα και αγγούρι) Γκασπάτσο (Σούπα με ντομάτα και αγγούρι)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 μεσαίο αγγούρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 3 1/2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό ξίδι

Για τα κρουτόν με σκόρδο:

  • 6 φέτες άσπρο ψωμί
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μεγάλο μπολ με το σκόρδο, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λάδι και ξύδι ανάμεικτα, και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και σερβίρουμε τη σούπα κρυα με Κρουτόν με Σκόρδο.

Για τα κρουτόν με σκόρδο:

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούμε τις κόρες από το ψωμί, το κόβουμε σε κύβους 1 εκ., ραντίζουμε με λάδι και σκόρδο ανάμεικτα, και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα κρουτόν σε ενα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντάς τα δυο φορές.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε