Γιαγλίδικα σιμίτια (κουλούρια)

Γιαγλίδικα σιμίτια (κουλούρια) Γιαγλίδικα σιμίτια (κουλούρια)
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 15 γρ. μαγιά
  • 1/2 ποτήρι γάλα χλιαρό
  • 2 κουταλάκια αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κρόκο αυγού
  • άσπρο και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει μαλακή η ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Κατόπιν, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Τα πλάθουμε σε σχήμα μικρών κουλουριών, βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κουλουράκια αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, τα αλείφουμε με κρόκο αυγου και τα πασπαλίζουμε με άσπρο και μαύρο σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180°C.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε