Σουφλέ απο φωμί

Συστατικά

  • 1 πακέτο μεγάλο ψωμί του τοστ
  • 250 γρ. κασέρι κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 600 γρ. γάλα φρέσκο
  • 7 αυγά

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα γύρω από το ψωμί του τοστ και αλείφουμε τις φέτες με βούτυρο και από τις δύο πλευρές. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε τις μισές φέτες ψωμί και από πάνω τα μισά φετάκια του τυριού. Έπειτα,  το ζαμπόν και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Συνεχίζουμε για ακόμη μια φορά την διαδικασία. Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και προσθέτουμε το γάλα. Περιχύνουμε με το μείγμα το σουφλέ και το αφήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να να μαλακώσει τελείως το ψωμί. Ψήνουμε στους 170-200° C για μισή ώρα. Σερβίρετε αμέσως.

Αρχή της σελίδας