Βασική ζύμη για πίτσα

Συστατικά

  • ½ κιλό νερό
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 15 γρ. Αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 50 γρ. μαργαρίνη
  • 10 γρ. ξύδι
  • 45 γρ. μαγιά νωπή

Εκτέλεση

Σε μπολ  διαλύουμε την μαγιά στο νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε το ξύδι,  το αλάτι και  ανακατεύουμε για λίγο ακόμη. Ρίχνουμε λίγο λίγο   το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη  να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.  Χωρίζουμε τη ζύμη στα τέσσερα ( ανάλογα με το ταψί που έχουμε) και κάνουμε 4 μπαλάκια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ σκεύος και τοποθετούμε μέσα  τα μπαλάκια της ζύμης. Σκεπάζουμε το σκεύος με  μεμβράνη και  αφήνουμε τη ζύμη, σε ζεστό μέρος, μέχρι σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο. Ανοίγουμε τα μπαλάκια της ζύμης με τα δάκτυλα ή με πλάστη ανάλογα πόσο χοντρή την θέλουμε.

Αρχή της σελίδας