Πεϊνιρλί

Προέλευση:

Συστατικά

  • 1000 γρ. αλεύρι 70% αρτοποιίας
  • 400 γρ. νερό
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 20 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. μαγιά

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το νερό με την μαγιά, προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη, την μαργαρίνη, το αλεύρι, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη μας για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα, πλάθουμε ψωμάκια οβάλ, δίνουμε το σχήμα του πεΐνιρλί και γεμίζουμε με κέτσαπ στη βάση.

Αρχή της σελίδας