Σπανακόπιτες στριφτές

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας  (1/2 κιλό)
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • βούτυρο
  • 100 γρ. φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σοτάρουμε με λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Όταν ροδίσει, προσθέτουμε το σπανάκι και το ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά, ώσπου να μαραθεί. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο, την τριμμένη φέτα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μείγμα.

Βουτυρώνουμε κάθε φύλλο και απλώνουμε διαγωνίως λίγο από το μείγμα, το διπλώνουμε, βουτυρώνουμε ξανά την επιφάνεια και το τυλίγουμε ρολό, όπως το σαλάμι. Έπειτα, αρχίζοντας από τη μια γωνία στρίβουμε γύρω από τον άξονά του το ρολό, δημιουργώντας το σχήμα του τριαντάφυλλου. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα.

Τοποθετούμε τις σπανακόπιτες σε βουτυρωμένο ταψί. Με το πινέλο αλείφουμε στην επιφάνειά τους λιωμένο βούτυρο και τις ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.

Αρχή της σελίδας