Πίτα Καισαρείας

Συστατικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 250 γρ. παστουρμάς σε φέτες χωρίς το τσεμένι
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 500 γρ. κασέρι
  • σουσάμι μαύρο
  • κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καλαμποκέλαιο για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση

  1. Λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα ταψί
  2. Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας και λαδώνουμε.
  3. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία πέντε φορές.
  4. Απλώνουμε μια στρώση απο φέτες παστουρμά
  5. Απλώνουμε απο πάνω μια στρώση ντομάτες κομμένες σε ροδέλες.
  6. Πασπαλίζουμε με κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Απλώνουμε απο πάνω το κασέρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  8. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία απλώνοντας απο πάνω τέσσερα φύλλα κρούστας τα οποία τα έχουμε λαδώσει προηγουμένος ένα ένα.
  9. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  10. Ψήνουμε στους 180 ο C για 45 λεπτά.
Αρχή της σελίδας