Μπουρεκάκια τυριού

Προέλευση: Τήνος

Συστατικά

  • 500 γρ. φύλλο σπιτικό
  • 500 γρ. αλεσμένη μυζήθρα
  • 4 αυγά
  • 3 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα αυγά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι με την  μυζήθρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι το  μείγμα να γίνει σφικτό. Ανοίγουμε το φύλλο στη μηχανή ή στο χέρι και το κόβουμε σε λωρίδες πλάτους 8 εκατ. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στο φύλλο, το διπλώνουμε να σκεπαστεί και το κόβουμε με ειδικό καπάκι ή ποτήρι σε σχήμα μισοφέγγαρου. Όταν ετοιμάσουμε τα μπουρεκάκια βάζουμε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, όχι το ένα πάνω στο άλλο, για να παραμείνουν φουσκωτά.

Συνοδεύεται με

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα.

Αρχή της σελίδας