Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας με βασιλικό

Συστατικά

  • 1/2 κιλό σπαγγέτι
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι

Για τη σάλτσα:

  • 600 γρ. ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες ή 2 ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κουταλάκι βασιλικό ξερό
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί ελαφρός χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μείνει η σχεδόν η αρχική ποσότητα πριν ρίξουμε το νερό μέχρι να δέσει και να γίνει αρκετά πηχτή. Περιχύνουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα τους. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

Συμβουλές

Στην σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε και διάφορα αρωματικά, όπως μαϊντανό, σέλινο, βασιλικό, δεμένα όλα μαζί με ενα σπάγκο. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη αφαιρούμε τα αρωματικά. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με το κρεμμύδι και 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες.

Αρχή της σελίδας