Σπαγγέτι με προσούτο και ρίγανη

Συστατικά

  • 240 γρ. προσουτο  κομμένο μπαστουνάκια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 360 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι  
  • Πιπέρι λευκό
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο  το κρεμμύδι και  το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί και αυτό ελαφρώς, το προσούτο και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε το σπαγγέτι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το σπαγγετι που το έχουμε βράσει για περίπου τρία λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Αρχή της σελίδας