Μακαρόνια αλα καρμπονάρα

Συστατικά

  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 250 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κρόκοι αυγών
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια. 
  2. Σοτάρουμε το μπέικον στο βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα και το ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. 
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά, προσθέτοντας αλάτι,λίγο πιπέρι και το μισό τυρί. 
  4. Περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνέχεια, ώστε να ψηθεί το αυγό. 
  5. Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά  με το υπόλοιπο τυρί.
Αρχή της σελίδας