Λινγκουίνι με ψαρονέφρι και ρίγανη

Συστατικά

  • 240 γρ. ψαρονέφρι  κομμένο μπαστουνάκια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 360 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι λευκό
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο  το κρεμμύδι και  το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί και αυτό ελαφρώς, το ψαρονέφρι και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τα λινγκουίνι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τα λινγκουίνι που τα έχουμε βράσει για περίπου τρία λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Αρχή της σελίδας