Λιγκουίνι με κιμά απο μοσχάρι

Συστατικά

  • 1 κιλό μακαρόνια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες ή 2 κουτάκια ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουταλιά σούπας μαϊντανός
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 κουταλάκι δυόσμο ξερό
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τον κιμά στο ελαιόλαδο ελαφρώς μέχρι να πάρει ελαφρός χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Ανακατεύουμε Σσυνεχώς για να μη σβολιάσει, ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι,το σκόρδο, νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του.Λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον δυόσμο και τον μαΐντανο. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με τον κιμά και το κεφαλοτύρι.

Αρχή της σελίδας