Κανελόνια με σπανάκι

Συστατικά

  • 8 κανελόνια
  • 2 κούπες μανιτάρια σε φέτες
  • 2 κούπες σπανάκι
  • 1 κούπα ανθότυρο
  • 1 κούπα μοτσαρέλα ή EDAM
  • 1 αυγό
  • 1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/3 κούπα κουκουνάρι ψιλοκοπανισμένο
  • 1/2 κούπα φιστίκι ψιλοκοπανισμένο
  • 1 χούφτα φουντούκι ψιλοκοπανισμένο
  • 1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κούπας βούτυρο

Για τη μπεσαμέλ:

  • γάλα
  • αλεύρι
  • μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε μια δόση αραιή μπεσαμέλ, προσθέτουμε την γραβιέρα, λίγη παρμεζάνα και την αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε όλους τους ξηρούς καρπούς και το μοσχοκάρυδο μαζί με το βούτυρο. Βράζουμε το σπανάκι το ψιλοκόβουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά, το αυγό, τη σάλτσα των ξηρών καρπών, τα μανιτάρια και 3 κουταλιές από τη μπεσαμέλ. Παραγεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Από πάνω ρίχνετε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.

Αρχή της σελίδας