Κανελόνια γεμιστά με κιμά

Συστατικά

  • 750γρ κανελόνια
  • 1 κιλό κιμάς
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. κεφάλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα
  • 2 αυγά
  • 1 κονσέρβα ντοματάκι κον-κασέ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  •  νερό
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κανελόνια, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε επάνω σε μία πετσέτα. Σωτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε τις μισές ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό. Τις υπόλοιπες ντομάτες τις κονσέρβας τις πολτοποιούμε με αλάτι,πιπέρι και ελαιόλαδο. Αφήνουμε τον κιμά να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε 3-4 κουταλιές σούπας τυρί και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά με νερό. Ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο κιμά και γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια. Προσέχουμε να αφήνουμε λίγο κενό στην άκρη, ώστε ο κιμάς να μη χυθεί με το βράσιμο. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στη σειρά, περιχύνουμε με  τις πολτοποιημένες ντομάτες και το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου. Τα σερβίρουμε ζεστά με τυρί τριμμένο.

Συμβουλές

Τα κανελόνια μπορούμε να τα βάλουμε σε ενα πυρίμαχο σκεύος και να τα ψήσουμε και στον φούρνο, προσθέτοντας μόνο λίγο περισσότερο τυρί για να λιώσει κατα την διάρκεια του ψησίματος.

Αρχή της σελίδας