Φιογκάκια με σάλτσα σολομού

Συνταγή για 4 άτομα

Συστατικά

•    300 γρ. φιογκάκια (ή άλλα ζυμαρικά)
•    1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
•    8 κουταλιές κρέμα γάλακτος
•    3 κουταλιές βότκα
•    300 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες
•    3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
•    2 κουταλιές βούτυρο
•    2 κουταλιές φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•    αλάτι
•    πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•    φέτες λεμονιού και φυλλαράκια άνηθου για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και σβήνουμε με βότκα. Αναμειγνύουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το μισό σολομό και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και δένουμε τη σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο σολομό, τις φέτες λεμονιού και τα φυλλαράκια άνηθου και σερβίρουμε.
Αρχή της σελίδας