Φαρφάλες με σύγκλινο και δενδρολίβανο

Φαρφάλες  με σύγκλινο και δενδρολίβανο Φαρφάλες  με σύγκλινο και δενδρολίβανο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 240 γρ. σύγκλινο  κομμένο μπαστουνάκια
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 360 γρ. ντοματίνια Σαντορίνης κομμένα στη μέση
  • 500 γρ. φαρφάλες
  • 1 πρέζα δενδρολίβανο
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι λευκό
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο  το κρεμμύδι και  το σκόρδο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς χωρίς να πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το πράσο μέχρι να μαραθεί και αυτό ελαφρώς, το σύγκλινο και τα ντοματίνια. Ρίχνουμε λίγο νερό από αυτό που βράσαμε τις φαρφάλες, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε τις φαρφάλες που τα έχουμε βράσει για περίπου τρία λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε