Βούτυρο καφέ ντε Παρί

Συστατικά

  • 1 ½ κιλό βούτυρο
  • 1 κιλό μαργαρίνη
  • 300 γρ. μαϊντανό
  • 400 γρ. κρεμμύδι σωταρισμένο
  • 50 γρ. κάρυ σκόνη
  • 10 γρ. πιπέρι καγιέν
  • 10 γρ. δενδρολίβανο
  • 10 γρ. φασκόμηλο
  • 15 γρ. μαντζουράνα
  • 10 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 80 γρ. αλάτι
  • 20 γρ. λευκό πιπέρι
  • 250 γρ. μπέικον
  • 80 γρ. αντζούγιες
  • 250 γρ. κέτσαπ
  • 50ml σως ανγκλαίζ
  • 100ml σόγια
  • 100ml κονιάκ
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 250ml χυμό λεμονιού
  • 3 σκελίδες σκόρδο σωτέ
 

Εκτέλεση

Αφήνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη να μαλακώσουν. Αφού μαλακώσουν τα αναμειγνύουμε. Σε μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, τη μαντζουράνα, το θυμάρι,το μπέικον, τις αντζούγιες, την κέτσαπ, τη σως ανγκλαίζ, το κονιάκ, τα αυγά, το λεμόνι, το σκόρδο και  τα πολτοποιούμε. Στο βούτυρο προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε τα υλικά που πολτοποιήσαμε. Αφού τα ανακατέψουμε όλα πολύ καλά, τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο 48 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.

Συμβουλές

Μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στην κατάψυξη και να τα αποθηκεύσουμε για αρκετό καιρό. Μπορούμε να αρωματίσουμε κρέατα, λαχανικά και σάλτσες.   

Αρχή της σελίδας