Σουφλέ τυριών

Σουφλέ τυριών Σουφλέ τυριών
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 κουτ. σούπας κοφτές βούτυρο
  • 6 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι
  • 220 γρ. γάλα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. φέτα 
  • 50 γρ. παραδοσιακό ημίσκληρο κασέρι 
  • 6 αυγά
  • αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία λεία κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά και τους κρόκους χτυπημένους. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε