Σούπα με κουκιά και καλαμπόκι

Συστατικά

  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά για γέμισμα ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά για γέμισμα ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 γλυκοπατάτες σε κύβους
  • 1 ½ φλιτζάνι κουκιά αποφλοιωμένα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 800 γρ. καλαμπόκι
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το μπέικον και το τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Προσθέτουμε στο λάδι τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το ζωμό, τις γλυκοπατάτες, τα κουκιά, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Τέλος, σερβίρουμε με το μπέικον.

Αρχή της σελίδας