Σούπα κρέμα με κουκιά και σκόρδο

Συστατικά

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κεφάλι σκόρδο χωρισμένο σε σκελίδες ξεφλουδισμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 φλιτζάνια κουκιά αποφλοιωμένα
  • 5 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα κουκιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 περίπου λεπτά μέχρι τα κουκιά να είναι έτοιμα. Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει ακόμη λίγο για να αρχίσει να πήζει, ενώ ανακατεύουμε.

Αρχή της σελίδας