Σούπα κολοκύθας

Σούπα κολοκύθας Σούπα κολοκύθας
8 ΑΤΟΜΑ
20' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
1:30' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
3 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 κιλά κολοκύθα σε κύβους
  • 6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι σε ψιλοκομμένο
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 πατάτες σε κύβους
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 
  • 100 γρ. τυρί Gruyere
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια κρουτόν
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με τα πράσα και το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τις πατάτες και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 15 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το ζωμό κοτόπουλου και βράζουμε για 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βράσουν καλά. Περνάμε τη σούπα από σίτα, προσθέτουμε την κρέμα και την αφήνουμε να πάρει βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Σερβίρουμε με λίγα κρουτόν.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε