Κρύα σούπα σολομού με γιαούρτι+

Συστατικά

•    225 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς το δέρμα του, κομμένο σε 8 κομμάτια
•    3 αγγούρια
•    300ml γιαούρτι στραγγιστό
•    1 φλιτζάνι κρύο ζωμό λαχανικών
•    1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
•    1 κουταλιά φρέσκο μυρώνι ψιλοκομμένο
•    1 κουταλιά φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
•    1 κουταλιά φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    1 μικρή κόκκινη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
•    αλάτι
•    πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε 2 από τα αγγούρια και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Αφαιρούμε τους σπόρους, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το μυρώνι, το τσάιβ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε το άλλο αγγούρι, αφαιρούμε τους σπόρους και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Το ανακατεύουμε με τον μαϊντανό και την πιπεριά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Τηγανίζουμε στο λάδι το σολομό για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρουμε την κρύα σούπα, προσθέτουμε 2 κομμάτια σολομού και μια κουταλιά από το μείγμα αγγουριού.
 

Αρχή της σελίδας