Ριζότο με κολοκύθα

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι arborio
  • 500 γρ. κίτρινη κολοκύθα σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • ζωμό λαχανικών
  • λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Σοτάρουμε ελαφρώς στο μισό βούτυρο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να απορροφήσει τα υγρά του. Ζεσταίνουμε το ζωμό και τον ρίχνουμε σιγά σιγά στο ρύζι. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Συνοδεύεται με

Συνοδεύεται με κόκκινο κρασί
Αρχή της σελίδας