Ριζότο με γαρίδες και μύδια

Συνταγή για 6 άτομα

Συστατικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
  • 3 φλιτζάνια ρύζι
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ντομάτα πολτοποιημένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε το κέλυφος των μυδιών και αφαιρούμε την τρίχα τους. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, ρίχνουμε το νερό, τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και αφού μισοβράσει ρίχνουμε τα μύδια, τις γαρίδες και τα αφήνουμε να βράσουν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι το ρύζι να φουσκώσει.

Συμβουλές

Αν θέλουμε το φαγητό να γίνει τελευταία στιγμή, μπορούμε να έχουμε προβρασμένο το ρύζι και σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια, τη ντομάτα το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο, τα αφήνουμε να βράσουν, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό και τέλος ρίχνουμε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.

Αρχή της σελίδας