Πιλάφι με συκωτάκια

Συστατικά

  • 1/2 κιλό συκωτάκια
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια ολόκληρα
  • 500 γρ. ρύζι
  • 100 γρ. κρασί λευκό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα συκωτάκια και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, να πάρουν μερικές βράσεις. 
  2. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 
  3. Σοτάρουμε τα συκωτάκια στο βούτυρο ή την μαργαρίνη μέχρι πάρουν ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα και σβήνουμε με κρασί. 
  4. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα τους. 
  5. Βράζουμε το ρύζι σε νερό με αλάτι, το στραγγίζουμε και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο καυτό. 
  6. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό με τα συκωτάκια και τη σάλτσα.
Αρχή της σελίδας