Παέγια με χέλι

Παέγια με χέλι Παέγια με χέλι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 400 γρ. χέλι καθαρισμένο, με την πέτσα, κομμένο σε κομμάτια των 50 γρ.
  • 300ml σάλτσα χελιού
  • 500ml ζωμό χελιού (βλέπουμε ζωμό χελιού στην κατηγορία σούπες, ζωμοί)
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μικρόκοκκο ρύζι
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 3 κουταλιές σησαμέλαιο
  • 20 γρ. μπαρμπούνι ψημένο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το χέλι προσθέτοντας 200ml σάλτσα χελιού μέχρι να καραμελώσει η σάλτσα στα κομμάτια χελιού. Ζεσταίνουμε το ζωμό χελιού αλλά χωρίς να βράσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC. Σε τηγάνι παέγιας ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδου με τα κρεμμυδάκια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σάλτσα ψαριού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά και αφαιρούμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το ζεστό ζωμό και βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι και βράζουμε για 3 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά. Απλώνουμε το ρύζι στο τηγάνι,  τοποθετούμε το χέλι από πάνω και ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά. Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και αφήνουμε το ρύζι να σταθεί για 3 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με το μπαρμπούνι κομμένο καρεδάκι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε