Λευκή παέγια με γλώσσα και σαμπάνια

Συνταγή για 2 άτομα

Συστατικά

  • 200 γρ. φάβα
  • 1 ματσάκι φρέσκο εστραγκόν, μόνο τα φύλλα
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • 500ml fumet ψαριού (βλέπουμε fumet ψαριού στην κατηγορία σούπες, ζωμοί)
  • 100ml ελαιόλαδο  αρωματισμένο με λεμόνι (βλέπουμε ελαιόλαδο αρωματισμένο με λεμόνι στην κατηγορία dips-σάλτσες, αρωματισμένα λάδια)
  • 1 κιλό γλώσσα  φιλετάρισμένη
  • 150 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, μόνο τους βολβούς σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 200ml σαμπάνια
  • 1 κουταλάκι άρωμα λεμονιού(βλέπετε το άρωμα λεμονιού στην κατηγορία καρποί δένδρων και θάμνων στα φρούτα)
  • 1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
  • 100 γρ. φρέσκα λευκά σπαράγγια, μόνο τις κορυφές
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε μικρά κομμάτια και κρατάμε τα κόκκαλα και το κεφάλι. Ζεματίζουμε τη φάβα σε νερό που βράζει. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι για τηγάνισμα, τηγανίζουμε τα φύλλα εστραγκόν μέχρι να γίνουν τραγανά και τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το αρωματισμένο με λεμόνι λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά με ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην καεί το ρύζι. Ρίχνουμε τη σαμπάνια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το άρωμα λεμονιού, την πάπρικα και μετά από λίγα λεπτά ρίχνουμε το ζεστό fumet  ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τη φάβα και τα σπαράγγια και βράζουμε για 15λεπτά σε δυνατή φωτιά. Απλώνουμε τα φιλέτα ψαριούπάνω απο τη παέγια και ψήνουμε για ακόμη 3 λεπτά στο φούρνο. Πασπαλίζουμε με τα φύλλα εστραγκόν και σερβίρουμε.

Συμβουλές

Τα κόκκαλα της γλώσσας παίζουν σημαντικό ρόλο εξ’ αιτίας της φυσικής ζελατίνης που περιέχουν την οποία αφομοιώνει το ρύζι.

Αρχή της σελίδας