Κινέζικη παέγια+

Συστατικά

  • 2 μπούτια κοτόπουλου σε κύβους
  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 ½ φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
  • 200 γρ. φρέσκια γλώσσα σε μεγάλους κύβους
  • 8 αχιβάδες με κέλυφος
  • 8 μύδια καθαρισμένα με κέλυφος
  • 12-16 μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες και μαριναρισμένες με λίγο ρυζόκρασο
  • 1 καβούρι μαγειρεμένο, σπασμένο σε κομμάτια
  • 8 αποξηραμένα μαύρα μανιτάρια
  • 12 φρέσκα μπιζέλια
  • 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν σε κύβους
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 κουταλάκι σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά ηλιέλαιο

Για τη μαρινάδα κοτόπουλου:

  • 1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια ρυζόκρασο ή ξηρό σέρυ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι άμυλο καλαμποκιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρουμε το κοτόπουλο για 2 ώρες. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τους κορμούς τους. Ξεπλένουμε το ρύζι καλά και το βράζουμε. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε γουόκ και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε λίγο ακόμα λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το ζαμπόν και το χοντροκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα με το κοτόπουλο και το σαφράν στο ρύζι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, τη γλώσσα, τα μύδια, τις γαρίδες και το καβούρι. Σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες και τα μύδια. Προσθέτουμε τα μπιζέλια και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Τέλος, περιχύνουμε με σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά.

Αρχή της σελίδας