Χριστόψαρο με πορτοκάλι και σάλτσα με φινόκιο και κάπαρη

Χριστόψαρο με πορτοκάλι και σάλτσα με φινόκιο και κάπαρη Χριστόψαρο με πορτοκάλι και σάλτσα με φινόκιο και κάπαρη
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα χριστόψαρου, 200 γρ. περίπου το ένα
  • 400 γρ. πατάτες βρασμένες σε φέτες
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1/2 λεμόνι, το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σαλάτα:

  • 2 βολβοί φινόκιο σε λεπτές φέτες (τις οποίες διατηρούμε σε κρύο νερό)
  • 2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα, σε κομμάτια
  • 2 κουταλάκια κάπαρη
  • 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι και αλευρώνουμε το ψάρι. Το τηγανίζουμε στο μισό βούτυρο και το αφαιρούμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αλείφουμε το ψάρι. Για τη σαλάτα, στραγγίζουμε τις φέτες φινόκιο και τις ανακατεύουμε με τα πορτοκάλια, την κάπαρη και το 1/3 του άνηθου. Ανακατεύουμε το λάδι με το ξύδι και τον υπόλοιπο άνηθο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τη σαλάτα και σερβίρουμε με τις πατάτες και το ψάρι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε