Ψαρομπουκιές από βακαλάο με κουρκούτι

Ψαρομπουκιές από βακαλάο με κουρκούτι Ψαρομπουκιές από βακαλάο με κουρκούτι
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό φιλέτο βακαλάου σε μπαστουνάκια
  • Λάδι για τηγάνισμα

Για τη μαρινάτα:

  • 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα
  • 1 κουταλιά κονιάκ
  • 1 πρέζα κάρυ
  • αλάτι

Για το κουρκούτι:

  • 150 γρ. αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 120ml νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 γρ. φιλέτο αμύγδαλο σπασμένο

 

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί, περιχύνουμε το ψάρι και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην διαλυθούν τα κομμάτια του ψαριού. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Για το κουρκούτι χτυπάμε το αυγό πολύ καλά μαζί με λίγο νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το αμύγδαλο και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένας χυλός. Σε ζεστό λάδι τηγανίζουμε τις μπουκιές αφού πρώτα τα βουτήξουμε στο κουρκούτι.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε