Τόνος με μπαχαρικά και σάλτσα ανανά

Τόνος με μπαχαρικά και σάλτσα ανανά Τόνος με μπαχαρικά και σάλτσα ανανά
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 φιλέτα τόνου, 240 γρ. το ένα
  • 4 φέτες ανανά
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 λάιμ, το χυμό
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά λευκό πιπέρι

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 1 κουταλιά αστεροειδή γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλιά μπούκοβο
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά κάρδαμο σπασμένο
  • 1 κουταλιά σπόροι κύμινου
  • 1 κουταλάκι γαρίφαλο σε σκόνη

Εκτέλεση

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τα μπαχαρικά ανακατεύοντάς τα καλά για 2-3 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε στο γουδί ώστε να γίνουν όλα σκόνη. Βράζουμε το χυμό ανανά μαζί με το ξύδι, το τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας και τη μαύρη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά. Προσθέτουμε την κέτσαπ, τραβάμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε το χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο, το λευκό πιπέρι και ανακατεύουμε. Πανάρουμε τον τόνο στο μείγμα μπαχαρικών και τον τηγανίζουμε. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και μία φέτα ανανά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε