Αρωματισμένος τόνος με σάλτσα λεμονιού

Αρωματισμένος τόνος με σάλτσα λεμονιού Αρωματισμένος τόνος με σάλτσα λεμονιού
6 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 700 γρ. φιλέτα τόνου
  • 2 κουταλάκια φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλάκια φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια shiitake χωρίς τον μίσχο, σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ξηρό
  • 1 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 πράσινη πιπεριά για γέμισμα κομμένη ζουλιέν
  • 1 κόκκινη πιπεριά για γέμισμα κομμένη ζουλιέν
  • 1 κίτρινη πιπεριά για γέμισμα κομμένη ζουλιέν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C. Ανακατεύουμε το εστραγκόν, τον κόλιανδρο, το πιπέρι με 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και μαρινάρουμε τον τόνο για 1 ώρα. Βγάζουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα, τα στεγνώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρώς στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τα μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 3-5 λεπτά. Για τη σάλτσα: Στο ίδιο λάδι που τηγανίσαμε το ψάρι, σοτάρουμε τα μανιτάρια και προσθέτουμε το κρασί. Βράζουμε και μόλις το μείγμα μειωθεί στο μισό, προσθέτουμε το ξύδι και βράζουμε ώστε να μειωθεί πάλι στο μισό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τις πιπεριές και μόλις πάρουν βράση, σβήνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τον τόνο περιχύνοντας με τη βινεγκρέτ.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε