Σκορπίνες με κρεμμύδια στην κατσαρόλα+

Συστατικά

  • 750 γρ. σκορπιοί καθαρισμένοι
  • 750 γρ. διάφορα ψάρια καθαρισμένα
  • 1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλάκι κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • 1 κουταλάκι παπρικά γλυκιά
  • 150ml ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα ψάρια και με ιδιαίτερη προσοχή τους σκορπιούς γιατί τα αγκάθια τους πληγώνουν. Τα κόβουμε όλα με ψαλίδι και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για μία ώρα. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και την πάπρικα και ανακατέυουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε τα ψάρια το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε. Μόλις είναι έτοιμα τα ψάρια, δοκίμάζουμε μήπως χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη και σερβίρουμε. Η σάλτσα θα πρέπει να είναι πηχτή.

Συνοδεύεται με

Τσίπουρο.

Συμβουλές

Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά βράσιμο κι αν χρειαστεί επιπλέον νερό, το προσθέτουμε λίγο λίγο.
Αρχή της σελίδας