Ψαρόσουπα με σκορπιό και λαχανικά+

Προέλευση: Πήλιο

Συστατικά

  • 1 κιλό σκορπίνες καθαρισμένες
  • 1/2 κιλό διάφορα ψάρια καθαρισμένα
  • 4 πατάτες μικρές κομμένες σε κύβους
  • 2 πατάτες τριμμένες
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 100 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια, το χυμό
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα ψάρια με λίγο αλάτι και το χυμό 1 λεμονιού. Τα αφαιρούμε προσεκτικά και περνάμε το ζωμό από σίτα. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρώς στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε το ζωμό των ψαριών και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο. Ενώ βράζει η σούπα, μπορούμε να ξεκοκκαλίσουμε τα ψάρια ή να τα σερβίρουμε ολόκληρα. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα προσθέτουμε λεμόνι και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται με

Συνοδεύεται με λευκό κρασί

Συμβουλές

Η αναλογία ψαριών και νερού είναι τέτοια ώστε στο τέλος να έχουμε σούπα πηχτή και νόστιμη.

Την τριμμένη την πατάτα την ρίχνουμε για να γίνει ποιό πυχτή η σούπα. Εάν την προτημάμαι με ποιο αραιό ζωμό δεν τις βάζουμε

Αρχή της σελίδας