Σαρδέλες στο φούρνο με θυμάρι και σκόρδο

Σαρδέλες στο φούρνο με θυμάρι και σκόρδο Σαρδέλες στο φούρνο με θυμάρι και σκόρδο
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250 γρ. σαρδέλες καθαρισμένες και ξεκοκαλισμένες με την ουρά
  • 1 πρέζα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1/2 λεμόνι το χυμό
  • 100ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σαρδέλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις κλείνουμε να έχουν την αρχική τους μορφή και τις τοποθετούμε σε ταψί με λίγο νερό. Ανακατεύουμε το μισό ελαιόλαδο με το σκόρδο και το θυμάρι, περιχύνουμε τις σαρδέλες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C για 15 λεπτά περίπου. Χτυπάμε καλά το υπόλοιπο λάδι με το λεμόνι, περιχύνουμε τις σαρδέλες κατά το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε