Μείγμα μπαχαρικών "Γκάραμ Μασάλα" για πέρκα

Μείγμα μπαχαρικών  Μείγμα μπαχαρικών
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 κουταλιές σπόροι κάρδαμου
  • 2 ½ κουταλιές κύμινο
  • 2 κουταλιές κόλιανδρο
  • 1 ½ κουταλιά σπόροι μαύρου πιπεριού
  • 1 κουταλιά γαρίφαλα
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το κάρδαμο, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι και τα γαρίφαλα για 5 λεπτά μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους, ανακατεύοντας συνέχεια. Το αφήνουμε να κρυώσει και θρυμματίζουμε τα μπαχαρικά. Τα ανακατεύουμε με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Χρησιμοποιούμε 2 κουταλιές για 4 μερίδες. Αλείφουμε μπριζόλες χοιρινού και αφήνουμε να μαριναριστούν  για τουλάχιστον 8 ώρες, στήθος κοτόπουλου για 4 ώρες, ψάρια για 30 λεπτά και γαρίδες για 2 ώρες. Διατηρείται για 3 μήνες σε αεροστεγή συσκευασία σε θερμοκρασία δωματίου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε